Weber Hrvatska
Pileće Quesadille


Vrijeme pripreme
35 min
Vrijeme pečenja
Temperatura u središtu 82°C
Težina
Srednje zahtjevno
Metoda pečenja plinski roštilji
Direktna
Metoda pečenja roštilji na ugljen
Direktna
Sastojci za 4 osebe
100g | Ledenke |
1 | Rajcica |
1 | Krastavac |
1 | Cili papricica |
1 | Mango |
50g | Milerama |
Sol & papar | |
4 | Tortilje |
80g | Naribanog ementalera |
200g | Pilecih prsa |
1 | Limeta |
1 | Cili papricica |
1 grancica | Svježeg ružmarina |
50ml | Maslinovog olja |
Priprema
Upozorenje: Pileća prsa marinirati već jedan dan prije. Prije pečenja pravovremeno uzeti iz hladnjaka.
Priprema marinade: Naribati koricu limete, čili papričicu narezati na manje komadiće i dodati ružmarin. Na manje komadiće nasjeckati i češnjak i sva skupa preliti maslinovim uljem i sokom od limete.
Sve ostale sastojke za nadjev miješati po želji. Pileća prsa peći na otvorenoj vatri 5-7 min. Prema kraju pečenja na rešetku staviti i tortilje da se zagriju. Zatim nadjev jednakomjerno rasporediti, začiniti i saviti tortilje.