Weber Hrvatska
Pijani čili


Vrijeme pripreme
15 min
Vrijeme pečenja
30 min
Težina
lahka – srednja
Sastojci za 4 osebe
250g | kvalitetnog mljevenog mesa |
1 | velika žlica morske soli |
1 | velika žlica svježe mljevenog crnog papra |
2 | žlice biljnog ulja |
1 | luk, oguljen i nasjeckan |
2 | režnja češnjaka, naribanog |
1 | mali crveni čili, sitno sjeckani |
1 | velika žlica čilija u prahu |
2 | velike žlice origana |
2 | žlice kumine |
1 | velika žlica Worcester umaka |
1 | velika žlica smeđeg šećera muscovado |
330ml | tamnog piva stout |
1 | limenka rajčica |
1 | limenka crvenog graha |
voda |
Priprema
- Vok gourment BBQ Sistema prije upotrebe dobro zagrijte.
- U vrući vok stavite 1 žlicu biljnog ulja i pustite da se zadimi prije nego što stavite meso.
- Meso posolite, popaprite i stavite u vok. Miješajte dok meso lijepo i jednakomjerno ne potamni. Kad je meso potamnilo i tekućina isparila, stavite ga na jednu stranu voka.
- Dodajte 1 žlicu biljnog ulja i pirjajte luk, češnjak i čili. Nakon 1 minute pirjanja dodajte još čili u prahu, kuminu i origano. Dobro promiješajte.
- Dodajte tamno pivo stout, grah, rajčicu i vodu – toliko da pokrije sve sastojke. Na kraju dodajte Worcester umak i šećer.
- Kuhajte 30 minuta, svakih 10 minuta provjerite kako se kuha. Ako ispari previše tekućine, dodajte vodu. Kuhani čili ne smije biti previše gust ali ni prerijedak.
- Čili posuti svježe sjeckanim korijanderom i sirom.