Weber Hrvatska
Pečeni smotuljci od tikvica


Vrijeme pripreme
10 min
Vrijeme pečenja
cca. 15-20 min
Težina
Srednja
Metoda pečenja plinski roštilji
Direktna
Metoda pečenja roštilji na ugljen
Direktna
Sastojci za 4 osebe
1 kg | manjih tikvica |
nekoliko kapi | maslinovog ulja |
50 g | mladog špinata |
50 g | mini kuglica mozzarelle |
1 režanj | neoguljenog češnjaka |
10 ml | bijelog vinskog octa |
10 ml | maslinovog ulja |
10 ml | orahovog ulja |
malo | soli, papra |
Priprema
Neoguljeni češnjak kratko popecite da omekša. Ogulite ga, dodajte malo soli i nasjeckajte. Stavite ga u posudicu, dodajte ocat, maslinovo i orahovo ulje. Posolite, popaprite i pomiješajte. Tikvice po dužini narežite na šest jednakih traka, debljine 3 mm i posolite. Jednakomjerno ih premažite s maslinovim uljem. Špinat malo poprskajte maslinovim uljem i blanširajte. Blanširani špinat maknite s roštilja. Kuglice mozzarelle prerežite na pola i pustite da se ocijede. Tikvice pecite na srednjoj temperaturi 2 - 3 minute, dok ne dobiju otisak rešetke. Uzmite ih s roštilja i zapečenom stranom stavite na radnu površinu. Na tikvice stavite špinat i mozzarellu. Zarolajte ih i oprezno stavite nazad na roštilj te pecite još dvije minute, da se mozzarella počne topiti. Servirajte i pustite da se ohlade.